Automate your Marketing
with Womplify




 
...HappiLy eVer AfteR...



By: Siti Yuzi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Jul-2009 05:57 Email | Share | | Bookmark
Entry baru

Ada entry baru kat sini...http://mizz-siti.blogspot.com


Wednesday, 10-Jun-2009 07:39 Email | Share | | Bookmark
Fahmi @ skool



Ni masa kat dpn umah...sebelum nak pi skool..



Ini pulak 1st day kat skool....sampai2 je terus nak menulis..



Start 1 Jun aritu mama dah tak anta fahmi gi umah mama wan dia..anta kat skool pulak..bukan ape..leh dia blaja sikit2 sambil dok memain kan..ade gak la pengisian tu. At least dia belaja baca doa, ABC, solat, iqraq..kalo harap mama yang ajor mmg dia takmo ngikut..dok sibuk nak main je...so itu yg anto dia pi playskool tu. Another reason, dekat sikit dgn umah dan tak perlu le pi presint 9 yg jem pepagi tu...save masa mama wooo..

Tapi kann..mama pulak yang lelebey sedihnye nak pisahkan dia dari mama wan dia tu...makum ler kan...dah 3 taun beb mama wan jaga dia..dia yg tak mengerti ape2 tu mmg gayenye cam tak sabo pi skool..mama wan pun aku tgk ala-ala sedih masa hari-hari terakhir aku nganto fahmi kat umah dia tu..

Rase cam kesian pun ader kat fahmi...ader masanya dia senyum je masa anta pepagi kat skool tapi kebanyakannya dia takmo pi...tak best katenye...aduhaiii...aku yg serba salah, sedih..takpe la..mungkin dia tak dapat lagi kawan yg betul2 ngam agaknye kott..

Pagi tadi yang wat aku sedey sangat...dari umah lagi dia kata takmo pi skool, nak pi umah mama wan..selalunya dia tak sebut pun nak pi umah mama wan..tapi kali ni dia minta anta dia pi umah mama wan la pulak..rindu gamaknye kot..aduhaii...aku yg rase nak nangis..so aku pun plan nak bawak dia pi umah mama wan balik keje kang..so tgr td aku kol mama wan cakap nak bawak fahmi pi umah...sekali dia kata dia pun banyak ingat sama fahmi..siap tgk video fahmi lagi malam td..huuuuu.....menyayat ati lak aku dengar...besalah ke aku pisahkan diaorang eh? Takpe la, aku mmg taknak terputus hubungan terus..aku akan sentiasa bawak fahmi pi jumpa mama wan & kawan2 dia kat sana...

Tapi kan...Alhamdulillah aku rase terharu giler haritu dia baca satu page iqraq tu dgn betul dan tepat. So, nampaknya ader perkembangan la kan..
Semoga anak mama dapat sesuaikan diri kat skool tu dan gumbira selalu...


Update (12 June) :

Pagi semalam dan pagi ni dia mengamuk lagi takmo pi sekolah...nak pi umah mama wan..ptg rabu tu masa bawak pi umah mama wan, dia siap taknak balik..suh aku balik sendiri...huhu..
Tadi baru lepas kol teacher, tanya pasal fahmi..teacher kata dia tak nangis, tapi dia diam je..aku tanya...dia tak berkawan ke? Teacher kata...kadang2 kawan, tapi lebih banyak diam je...
Aku sebagai mama ni faham sangat ngan perangai dier...dia jenis yg aktif...dia takkan dok diam je kalau dia syok main dgn kawan walopun kawan yg baru kenal...dia akan melompat, lari, bising..agaknye mungkin bebudak tu taknak main ngan die kot, atau dia tak tau camne nak join ngan bebudak tu...tu yg dia rase tak syok pi skool tu..kesian dia...papa kata, tengok la sikit hari lagi camne...kalo hehari camtu...boleh terbantut gak perkembangan dia kan..nampaknye kalo tak ok gak........huhu.....kena la anta dia kat umah mama wan semula...taun depan la pulak baru anta skool..
Dulu...dua kali pindah umah pun aku still taknak tukar pengasuh...sanggup anta kat umah mama wan gak walopun jauh sikit sebab takut dia tak ngam ngan pengasuh lain...tapi disebabkan nak dia belajo sikit dan aku pun dahh tensen ngan presint 9 yg asik jem sekarang ni...aku anta dia pi skool...ingatkan dia ok kat skool sebab ramai kawan...rupanya tak..aku kene sedapkan ati...mungkin dah lama sikit nanti dia dah okey kot...
Aku ni kat opis nak wat keje pun takleh dok ingat kat die...dok begenang je air mate nih ha..rase cam aku ni menyeksa anak pulak..nak makan pun tak bape nak lalu (aik, ye ke?)


Monday, 11-May-2009 08:43 Email | Share | | Bookmark
Perhimpunan Bulanan

Kat blog si zura & alin huhu dah lama dah haplod gamba ni. So agak tak aci la kalo aku tak haplod kat sini..
Sebenornya ini ialah first time perhimpunan wif our new minister, Dato' Noh Omar...kebetulan bahagian kitaorang kene organised kan event tu...
Hari tu theme color bagi pompuan ialah pink & lelaki ialah black & white..sanggop pi beli baju & tudong pink sebab aku mmg tak penah ader pakaian kaler tuh (tak minat teman).
Dan hari tu...seperti 2 tahun sebelum ni...aku kene jadi MC berduet bersama ngan mr. bujal..ceh..bile la agaknya leh cari pelapeh ni..takpe, taun depan zura plak ekk zura...prektis dari sekarang okeh..
Alhamdulillah all words yang kuor dari mulot haku ni semuanya lancar dan tepat (puji diri sendiri nampak)..ye la kan, dengan menteri tu...kalo salah sebot kang org ingat sampai bile2 tu..
Selesai je majlis...kitaorang pun bergambar sakan tak hengat punya...
Semangat kerjasama antara satu bahagian ni yg aku suka sangat...semua kerja jadi mudah aje..
bak kata orang..."bersatu kita teguh, bercerai kita roboh" tahniah kepada semua ahli BTM...


Encik & Puan MC






Friday, 6-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Zoom Malaysia ~ Penang

@ akuarium
ngan mamalong
:-)
View all 18 photos...



Samb. dari zoom Malaysia ~ Langkawi

Malam tu kitaorang sampai Penang dalam kul 9.15 tapi disebabkan sesat nak cari umah kakak aku (kak yong), maka lebih kurang kul 10 baru sampai umah die..sib baik tuan umah dah siap wat mi kari idaman kalbu..huhu..

6th March 2009

Dalam tengahari baru start agenda, pi Lik Lau (Balik Pulau)..
Actually pi ambik anak sedare aku kat Sek Teknik Balik Pulau...sempat gak pekena laksa tepi bendang..sedap gilerr...harga pulak jauh beza ngan laksa kat sini..siap leh order laksa 5 posen ngan ayaq nyoq (air kelapa) 5 posen gak..hehe..dapat ke kat sini?
Pastu pulak ke Akuarium Institut Penyelidikan Perikanan...bayaran masuk RM 5 sorang...kira okey la..dapat gak tengok ikan yang besar-besar..lepas tu pi lepak kat tepi pantai tepi Queensbay Mall..sibuk dok posing berlatar belakangkan Pulau Jerjak sambil ditiup angin laut...best gak..
Malam pulak kak yong pi miting, kitaorang meneruskan agenda dengan anak2 sedare ke Queensbay Mall..saje jalan2 kat lam tu cuci mata, pastu terus ke Padang Kota for our dinner..dah len dah padang kota skang ni, dah x besh cam dulu..

7th March 2009

After breakfast nasi lemak power, terus mulakan agenda seterusnya..pagi pi rope walk..jalan-jalan je, tak beli apa pun..pastu pi Botanical garden ka hapa yg banyak kera tu, tapi tak masuk dalam pun..dok kat luar je..kat luar tu pun banyak gak kera..lepak2 makan ais krim..
lepas tu pi taman rimba konon nak mandi la kan, tapi tengok air macam keruh je..tempat tu macam tak terjaga..so tukar plan pi mandi laut batu feringghi la pulak..best jugak..
Malam tu pulak kami pi pekena mi udang kat teluk kumbar..leh la tahan rasenye & hargenye..

8th March 2009

Agenda hari ni ialah main boling kat BJ complex...bawak anak-anak buah yg dok tak abih2 ajak main boling..yg bestnye fahmi pun main gak...siap ambik satu lane khas utk dia...kekonon cam terrer main je..sambil diaorang main boling tu, sempat gak aku suh member aku si CKIN datang BJ complex sebab aku nak jumpe...ckin ni member masa study dulu...dah alang2 sampai penang kan, nak la jumpe...
Lepas balik main boling terus siap2 packing sebab petang nak bertolak ke Kulim..umah abang aku pulak..

Sampai Kulim lebih kurang pukul 3 camtu la...lepak2 kejap..malam diaorang bawak pi makan kat Juru...plannya nak makan kat tempat ada mi rebus ketam / ikan bakar..sekali tutop daaa...frust..akhirnya makan nasik lauk je tapi sedap gakk...lepas makan abang aku balik umah dia & kitaorang terussss balik ke kampung pulakk...bota...huhu padahal masa tu dah kul 10 p.m ++ da..aku bantai tido aje la ngan fahmi...sedar2 je dah sampai kampung lam lebih kurang kul 1..

9th March 2009

Sekejap je kat kampung ...tak sempat nak wat ape pun tghr dah kena balik Putrajaya coz ari selasa papa dah kene keje..sampai putrajaya lebih kurang pukul 7 malam..

Itu la die versi ZOOM MALAYSIA kitaorang kali ni...memang seronok..hopefully dapat jalan-jalan macam ni lagi nanti..insyaAllah..

note: balik jalan ade budak tu teruss demam panass..huhu..sape lagi..fahmi la tu..sib baik mama mmg cuti selasa tuhh..


Wednesday, 4-Mar-2009 08:00 Email | Share | | Bookmark
Zoom Malaysia ~ Langkawi

Lam feri
tgh nak check in hotel
grand continental
View all 17 photos...



Alhamdulillah plan yang tetangguh dari tahun lepas berjaya gak akhirnya..Zoom Malaysia Langkawi - Penang - Kedah - Perak (balik kampung) ~ All in 1 trip...hehehe..
Berikut ialah kronologi perjalanan kami;

3rd March 2009

Half day keje arini sebab nak bertolak awal ke Alor Setar. Lam kul 9 pm sampai umah my sister kat Alor Setar. Bermalam kat sana.

4th March 2009

Lebih kurang dalam pukul 9.00 pagi dah bertolak ke jeti Kuala Kedah, dapat naik feri kul 9.30, sampai Pulau Langkawi about 11.00 am.
Cari kete sewa dan truss ke Idaman Suri ...tanpa berlengah lagi aku pun sambar ape yang patut kat Idaman Suri tu...pastu baru la check in hotel Grand Continental. Saje cari hotel kat pekan Kuah sebab dekat ngan tempat soping (objektif aku memang soping)

Petang tu kuar lagi ke Hj. Ismail Group lak..perrghh...macam-macam ada...pastu ke kedai-kedai lain yang berdekatan situ...sampai ke senja aku dok soping je...
Dah penat soping, kitaorang pi jalan-jalan kat Pantai Cenang dan carik tempat makan best for our dinner..menurut kakak aku yg pernah datang langkawi dalam setahun yg lepas ade satu kedai makan best kat Bukit Malut...so kitaorang pun pi la cari...sape sangka di sebalik hutan dan bukit, ada Medan Selera Nelayan yang menyajikan makanan seafood yg sangat fresh, sedap dan murah...siap pilih2 sendirik ikan ke udang ke, ketam ke..ape yg korang nak le...harga jauh beza ngan kedai seangkatannye di KL ni. Maka kitaorang pun makan le sampai kenyang..

5th March 2009

After breakfast kat hotel, kitaorang meneruskan agenda...hari ni agenda berjalan lak..seawal pagi kitaorang dah siap2 check out & gerak ke Langkawi Cable Car..masa on the way tu terjumpe lak lookout point, so singgah le tgk pemandangan indah sebahagian dari Pulau Langkawi..lepas tu baru meneruskan perjalanan ke cable car...Ini second time aku naik cable car kt sini, so takde la teruja sangat..fahmi pun ala-ala dah bese sebab before this dah penah naik kat Genting..tapi...bila sampai atas, aku & fahmi ala-ala gayat sket. Nak gambo pun jauh gile dari tebing tu..aku mmg seram bila dah tinggi sangat especially bila dukung anak..seriau perut..hahaha..fahmi pun siap cakap jangan pi dekat, nanti jatuh..haha..

Pas turun dari cable car, kitaorang terus ke Beras Terbakar..bukan ape pun, pi soping baju je kat situ..
itu je la tempat yang kitaorang pi melawat...sebab tak sempat..petang dah nak balik..lagipun agenda aku ke sini bukan nak pi jalan2 sangat, nak pi soping jerr..balik dari beras terbakar, terus ke idaman suri & Ismail Group sekali lagi...soping lagi la..

Dalam kul 5.30 naik feri balik ke Kuala Kedah..sampai sana lam kul 7, singgah kejap kat alor setar jumpa my sister..pastu truss gerak ke Penang untuk agenda seterusnya...



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net